diumenge, 23 de setembre del 2012
Magdalenes o petxines?
Tinc certa debilitat per les magdalenes, m'agrada anar provant noves receptes, la veritat és que costa trobar-hi el punt de gust i textura. Aquesta és l'última que hem provat del llibre de Xavier Barriga " Pan. Hecho en casa y con el sabor de siempre" i... què bones!!!
Ingredients:
125 g. d' ous (dos ous grossos o 3 de petits traient-ne una mica)
175 g. de sucre
60 ml. de llet
190 ml d' oli d'oliva verge suau
210 de farina de reposteria
1/2 sobre de llevat químic
un pessic de sal
opcional: ratlladura de llimona o taronja, canyella...(les he fet de canyella)
Es baten els ous juntament amb el sucre, fins que la barreja dobli el seu volum. Tot seguit s’hi afegeix la llet i, sense deixar de batre, l’oli molt a poc a poquet. Es barreja la farina tamisada, el llevat, la canyella o la ratlladura de llimona i es va incorporant a poc a poc a la mescla anterior, fins aconseguir una massa homogènia.
Es tapa el bol amb un drap i es deixa reposar a la nevera almenys durant una hora o fins l'endemà. Passat aquest temps de repòs es torna a batre la massa i s’omplen els motlles de silicona o de paper i es couen al forn preescalfat a 210 graus, durant 15-18 minuts.
M'agrada fer-les amb motlles de paper (n'hi ha de molt divertits), però aquesta vegada les he fet amb motlles de silicona, té l'avantatge que no et vas trobant papers de magdalenes i, segurament, és més ecològic, no?
Subscriure's a:
Comentaris del missatge
(
Atom
)
m'ho apunto i les faré!! perquè tenen una pinta...........mmmmmmmmmmmmmmmm!!!
ResponEliminaCris
segur que et surten boníssimes!!! ;)
ResponEliminatinc una idea!!!! les feu totes dues les porteu a l'escola i jo les provo...
ResponElimina