dilluns, 8 d’abril del 2013

fem brunyols!


Recepta de brunyols

Ingredients:
1kg. farina
100g llevat pa
120g llevat parís
50g coriandre i matafaluga
la pell d'una llimona
1/2kg. sucre
 5 ous
250cc llet
150cc moscatell
40cc anís
sal
oli d'oliva

Es comença per fer un forat a la farina i afegir-hi el llevat que haurem desfet amb la llet, després, anirem desfent el llevat de pa i també li afegirem. Posar ratlladura de la llimona, el coriandre i la matafaluga, el polsim de sal, rovells d'ou i les clares. Tot això ho anirem remenant de les vores al centre, quan no agafa afegir més farina, després la llet, el sucre, el moscatell i anís. Quan la massa està ben remenada, picar-la i tapar fins dues o tres hores.

Quan fem brunyols m'encanta recordar aquella barreja d'olors de matafaluga, anís... i aquell anar i venir per comprovar si la massa ha llevat o no sota el drap.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada