Recepta de brunyols
Ingredients:
1kg. farina
100g llevat pa
120g llevat parís
50g coriandre i matafaluga
la pell d'una llimona
1/2kg. sucre
5 ous
250cc llet
150cc moscatell
40cc anís
sal
oli d'oliva
Ingredients:
1kg. farina
100g llevat pa
120g llevat parís
50g coriandre i matafaluga
la pell d'una llimona
1/2kg. sucre
5 ous
250cc llet
150cc moscatell
40cc anís
sal
oli d'oliva
Es comença per fer un forat a la
farina i afegir-hi el llevat que haurem desfet amb la llet, després,
anirem desfent el llevat de pa i també li afegirem. Posar ratlladura de
la llimona, el coriandre i la matafaluga, el polsim de sal, rovells d'ou i les clares.
Tot això ho anirem remenant de les vores al centre, quan no agafa
afegir més farina, després la llet, el sucre, el moscatell i anís. Quan
la massa està ben remenada, picar-la i tapar fins dues o tres hores.
Quan fem brunyols m'encanta recordar
aquella barreja d'olors de
matafaluga, anís... i aquell anar i venir per comprovar si la massa ha
llevat o no sota el drap.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada